GT4 Avrupa Serisi'nde ülkemizi temsil eden ilk ve tek Türk takımı Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), 2024 sezonunda yarışacak pilotlarını tanıttı. BMW yarış otomobilleri ile 16’ncı yarış sezonuna hazırlanan BOM, turkuaz BMW M4 GT4 yarış otomobili ile Avrupa’da mücadele edecek. Borusan Otomotiv Motorsport (Bom) Takımı

GT4 Avrupa Serisinde ara vermeden 6 sezondur Türkiye’yi başarı ile temsil ettiklerini ifade eden Borusan Otomotiv Motorsport’un Takım Direktörü Ahmet Köseleci, 2023 sezonunda üstesinden gelinen onlarca zorluk, unutulmaz anılar ve Avrupa üçüncülüğü için ekibini tebrik etti. Daha iyi sonuçlara ulaşmak istedikleri 2024 sezonunda gelişim, istikrar ve tutku ile mücadele edeceklerini belirtti.

Borusan Oto Gaziantep Yeni BMW Store Konsepti Açıldı Borusan Oto Gaziantep Yeni BMW Store Konsepti Açıldı

Yeni sezonda pilotların her birinin alanında önemli başarılara imza atmış isimler olduğunu belirten Ahmet Köseleci, “12 kapı numaralı BMW M4 GT4’te bu sezon 14’üncü şampiyonluğu için mücadele edecek Berkay Besler’e, 2023 GT4 Avrupa Serisi şampiyonu, motor sporlarında sayısız başarıya imza atmış Gabriele Piana eşlik edecek” dedi.

BOM’un 11 kapı numaralı otomobilinde ise 2020 GT4 Avrupa 2’ncisi, tecrübeli isim Yağız Gedik ile yükselen yıldız Pedro Ebrahim’in bitiş çizgisini ilk sırada geçmeye çalışacaklarını belirten Köseleci, “Güçlü pilot kadromuz ile birlikte yeni sezonda BOM rüzgarı estirip, bayrağımızı dalgalandıracağız.” dedi. 

BMW Motorsport fabrika pilotlarından Augusto Farfus ise 2023 sezonundan beri BOM ile sık sık görüşmeler yaparak takımın gelişimine yönelik değerli katkılar sağlarken, yeni sezon için duygularını ifade etti.

Augusto Farfus: “Uzun zamandır yarışan bir BMW pilotu olarak, BMW otomobilleri kullanan her takımı hayranlıkla izliyorum. BOM uzun zamandır izlediğim ve GT4 mücadelesinde çok başarılı bulduğum bir takım. GT4 Avrupa Serisi'ni her zaman yakından takip ettim. Bu sezon Borusan Otomotiv Motorsport’un benim sözüme güvenerek Pedro’ya şans vermesi vesilesiyle daha da yakından takip edeceğim. Pedro’nun BMW için mücadele edecek genç ve hızlı bir pilot olması bizler için çok kıymetli. Eminim ki bizleri çok başarılı bir sezon bekliyor. BOM, yaptığı yatırımlarla zirveyi hedefleyen kararlı bir GT4 takımı…” diyerek BOM’a olan desteğini belirtti. 

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan Borusan Otomotiv Motorsport’un diğer sponsorları Shell, Borusan Lojistik, Borçelik, Gedik Piliç, Borusan Oto, Supsan ve Glasurit’tir.

Pilotlar Hakkında; 

Berkay Besler

BOM'un genç pilotları arasında yer alan Berkay Besler karting ile başlayan yarış kariyerine hem ulusal hem de uluslararası birçok başarıyı sığdırdı. Bugüne kadar 285'i yurt dışı, 166'sı yerel olmak üzere toplamda 451 startı olan Besler, 215 podyum ve 13 şampiyonluğu elinde bulunduruyor. Son olarak 2023 GT4 Avrupa Serisi Silver kategorisi üçüncülüğünü elde eden Besler, yıldızını parlatmaya devam ediyor.

Yağız Gedik 

2017'den bu yana Borusan Otomotiv Motorsport takımının pilotları arasında yer alan Gedik, Türkiye’de ve Avrupa'nın en önemli pistlerinde büyük başarılara imza attı.  Borusan Otomotiv Motorsport takımını pek çok kez başarıyla temsil eden Gedik, 2017 Türkiye Pist Şampiyonası Süper Grup şampiyonluğunu ve 2020 GT4 Avrupa Serisi Pro/AM kategorisi ikinciliğini elde etti.

Gabriele Piana

İtalyan pilot Gabriele Piana, kariyerine 1994 yılında karting ile başladı. 2013 yılından itibaren kariyerini motorsporlarında ilerletmeye karar veren Piana, GT yarışlarında 60'tan fazla galibiyet ve 100'den fazla podyum başarısı elde etti. 2014’teki ilk otomobil yarışından sonra üç yıl boyunca Mercedes AMG için fabrika sürücüsü olarak görev yapan Piana’nın ADAC GT4 Almanya'da üç şampiyonluk, Avrupa GT4 şampiyonluğu ve 24H yarış galibiyeti gibi birçok başarısı bulunuyor. 

Pedro Carvalho Ebrahim

Brezilyalı pilot Pedro Carvalho Ebrahim, kariyerine 11 yaşında karting ile başladı. 13 yaşında KZ klasmanında elde ettiği şampiyonlukların ardından 15 yaşında NASCAR Brezilya’da üçüncülük kazandı. Pedro, 2022 yılında Brezilya Dayanıklılık Şampiyonası’na modifiye edilmiş bir Ginetta LMP3 ile P1 sınıfında katıldı. Çeşitli genç sürücü programlarında kendini gösteren Pedro yeni sezonda BOM ile Avrupa’da mücadele edecek.

GT4 Avrupa Serisi 2024 Yarış Takvimi;

Fransa Circuit Paul Ricard                 5-7 Nisan 2024 

İtalya Misano                                      17-19 Mayıs 2024

Belçika Spa-Francorchamps              28-30 Haziran 2024 

Almanya Hockenheim                       19-21 Temmuz 2024

İtalya Monza                                      20-22 Eylül 2024 

Suudi Arabistan Jeddah                    22-23 Kasım 2024